Hakkımızda

30-01-2019 12:19
Hakkımızda

Atilla Bisiklet Ticari Kariyer:

1996 yılında Üsküdar Ayazma’da, eski milli bisikletçi Atilla ATAY tarafından Atilla Bisiklet Kliniği adıyla kuruldu. Aynı zaman zarfı içinde Atilla Bisiklet Takımının da küçük çaplı oluşumu başlamış oldu.

Seneler içerisinde 4 mağaza değişimi dönemi yaşayan Klinik, 2012 sonbaharında en gelişmiş ve son mağazasına geçiş yaptı, ardından 2018 Temmuz ayında ise Kadıköy Caddebostan’da ki showroom, satış, kiralama, servis bakım, aksesuar, bisiklet dersleri, bisiklet organizasyonları-projeleri vb. konularda hizmet vermekte olan 2. şubesini hizmete sokmuş ve daha sonrasında yoğunluğumuzu bisikleti Türkiye’ye sevdirmeye devam etmek için tekrardan projeler yapmaya başlamak için tek merkez için tamamen Caddebostan şubemize geçtik. Akabinde 2021 Kasım ayında kentsel dönüşüme giren mağaza, taşınmak zorunda kalmış ve yeni showroomunu 2022 Ocak ayında Acıbadem' de açmıştır.

Atilla Bisiklet Takımı Kuruluş ve Gelişme:

1996 yılında Atilla ATAY’ın kendi takımı oluşturmak istemesinin çabası ile oluşan "ATİLLA BİSİKLET TAKIMI” bir çok zorluğu ve olumsuzluğu yaşamasına rağmen ayakta kalmayı başarabilmiş bu günlere kadar çok sağlam adımlar ile mesafe kat etmiştir. Kurulduğu 96 yılı içerisinde biraz turistik ve biraz sportif olan takım sahip olduğu amatör ruhu kaybetmeden profesyonelliğe geçerek 2010 yılında 6 ilden seçilen ve toplamda 70 kişiden oluşan çok ciddi bir ekip haline gelmiştir. Türkiye’de her zaman ilkleri gerçekleştirmesiyle tanınan takım kendini her zaman önde tutabilmeyi başarmıştır. Takım defalarca Türkiye Şampiyonluğu’nu başarıyla kazanmış ve birçok bireysel dereceleri de kazanarak yoluna devam etmiştir.

2013 yılı itibariyle takım sadece Master Düzey sporcu düzeyine indirilerek alınan karar ile "Hobi Gurubu”nu kurarak bünyesini genişletmiş, kişisel kullanıcıların da bisiklete daha emniyetli olarak binebilmelerini sağlamak adına çalışmaya başlamıştır. Kurulmuş olan bu hobi gurubu içerisinde bulunan insanları iş adamlarından tutup öğrencilere, apartman görevlilerine kadar esnetebilirsiniz. Her hafta sonu yapılan toplu antrenmanlara hobi gurubu kullanıcılarının da katılması sağlanarak takımın profesyonel sporcuları ile birlikte hem bisiklet eğitimi verilmesi sağlanmış hem de olabilecek en güvenli bisiklet kullanım ortamını sağlamıştır.

Ayrıca Atilla Bisiklet Kulübü; 2011 yılı sonunda aldığı bir karar ile Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği‘ni kurarak bisiklet kültürü ve bisiklet sporunun yayılması ve de kalkınması adına daha kuvvetli çalışmaları başlattı. Firmalar ve belediyeler ile ortak güdümde yapılan ciddi sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi. Doğuda yaşayan ve imkanı olmayan ilköğretim düzeyindeki çocuklara bisiklet dağıtımını sağladı ve bisiklet eğitimleri verilmesini sağladı. Gerçekleştirilen Anma Turları’nın ve Sosyal Sorumluluk Projelerininin daha ciddi ve de ses getirir düzeyde olmalarını da sağlayarak bu sayede ilgiyi gerçekleştirilen turlara ve bisiklete yöneltmeyi başardı.

Atilla ATAY halen aralıksız olarak bisiklet sporu ve kültürünü yaygınlaştırmak adına projeler geliştirmeye devam etmektedir. Bunlardan en son yapılanı 29 Aralık 2018 – 6 Ocak 2019 tarihleri arasında Aksa Jeneratör sponsorluğunda gerçekleştirilen Ordu’dan Sarıkamış’a Şehitleri Anma Bisiklet Turu’dur.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.